صبح وصل
دور از روی تو ای جان تا به کی ؟
زآتش عشقت گدازان تا به کی ؟
گل عذارا بر امید صبح وصل
مبتلی شام هجران تا به کی ؟
تو به هر جمعی چو شمعی جلوه گر
من به کنج غم ، پریشان تا به کی ؟
در خم چوگان زلفت ای صنم
همچو گوی افتان و خیزان تا به کی ؟
از حجاب زلف بنما روی خویش
ماه اندر ابر ، پنهان تا به کی ؟
کن زمی شیرینم ای ساقی مذاق
تلخ کامی های دوران تا به کی ؟
بنده شو ( محزون ) به درگاه ظهور
غافلی از شاه خوبان تا به کی ؟
******************
می گویند نامش بهار مردمان است ، می شود برای نزدیک شدن با او بهاری شد و خلق و خوی بهاری گرفت.
هم فصل بهار است و هم میلاد مبارک منجی عالم بشریت ، امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف ، خوب است کمی در خانه هایمان به مناسبت نیمه ی شعبان تغییر ایجاد کنیم. نیمه ی شعبانی که در بهار است و میلاد عزیز آن نام های بهاری دارد که می شود بهانه ای برای تغییر خانه هایمان شود.
از جمله القاب امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف ربیع الأنام ( بهار مردمان ) و نَضرة الأیّام ( سرسبزی دوران ) است. با تفکر و اندیشه در این القاب زیبای حضرت، می توان به چند مشخصه ی یک خانواده مهدوی دست یافت.
شادابی
همان طور که فصل بهار، فصلی آکنده از شادابی، طراوات و نشاط برای طبیعت است، لقب زیبای «ربیع الأنام»، به معنای پیام آور شادابی و سرور برای دل های مردمان است؛ به همین مناسبت یک خانوادهی امام زمانی لازم است با حاکم کردن نام و یاد آن حضرت بر فضای خانه و بهره مندی از برکت انس با ایشان، محیطی سرشار از نشاط، بالندگی و سرور بیافرینند.
خانواده ی مهدوی یک خانواده ی شاد است.اعضای آن در عین حال که به آخرت فکر می کنند و مراقب اعمال و رفتار خود هستند ، با نشاط و شاد بوده و محیط خانه سرشار از لبخند و رضایت است.
تعادل و توازن
یکی از ویژگی های بارز فصل بهار، برقراری تعادل در هوا و شرایط زیست محیطی است از این رو یک خانواده مهدوی لازم است با تقویت ارتباط با بهار عالم هستی یعنی امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف شرایطی متعادل، متوازن و به دور از هر افراط و تفریطی را در خانه برقرار سازد.
مشخصات یک خانواده ی بهاری متعادل
* اعضاء نه سرد مزاج و بی عاطفه اند و نه وابسته و احساسی.
* فضای حاکم بر گفتمان خانوادگی، فضایی آرام، متعادل و چون نسیمی روح افزاست.
* غلو، تندروی یا کندروی در اعمال، اخلاق و عقاید به چشم نمی خورد.
* توازن در رسیدگی به همه نیازمندی های جسم، روحی، عاطفی و روانی در کنار هم بدون اینکه بُعدی از زندگی بُعدی دیگر را تحت الشعاع قرار دهد.
خانواده های مهدوی با الهام از بهار دل ها، فضای خانه را به عطر وجود او معطر می نمایند. اعضای یک خانواده مهدوی چون گل هایی که در دامن فصل بهار شکوفا می شوند، در دامن پر مهر امام خویش، به تولدی دوباره دست می یابند و این زندگی بالنده را به دیگران نیز تزریق می نمایند
تحول در رشد
فصل بهار، هنگامه حرکت، متحول شدن طبیعت و آغاز رشد، خیزش و شکوفایی است، یک خانواده مهدوی، با الهام از حضور بهاری امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف ، همواره در مسیر رشد، شکوفایی، تکامل و تکاپو گام برمی دارد و از هر گونه رکود، تنبلی و توقف به دور می باشد. اعضای یک خانواده امام زمانی دارای افکاری زاینده و اعمالی زیبا و تماشایی بوده و از پوچ گرایی، ابتذال و موانع رشد منزه می باشند.
حیات آفرینی
بهار فصل حیات بخشی، آفرینش زندگی و تولد دوباره هستی است، فصلی که روح زندگی در کالبد طبیعت دمیده می شود. خانواده های مهدوی با الهام از بهار دل ها، فضای خانه را به عطر وجود او معطر می نمایند. اعضای یک خانواده مهدوی چون گل هایی که در دامن فصل بهار شکوفا می شوند، در دامن پر مهر امام خویش، به تولدی دوباره دست می یابند و این زندگی بالنده را به دیگران نیز تزریق می نمایند.
خانواده های امام زمانی با عنایات خاص حضرت و با اجابت دعوت ایشان، از حیاتی طیبه برخوردار می شوند، همان گونه که قرآن می فرماید:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ .......(انفال/ بخشی از آیه 24)
ای کسانی که ایمان آورده اید! دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید هنگامی که شما را به سوی چیزی می خواند که شما را حیات می بخشد.
برکت و رحمت
فصل بهار فصل سودبخشی و رحمت آفرینی است. خانواده های امام زمانی به برکت وجود حضرت و دعای خیر ایشان، همواره در برکت و رحمت الهی غرقند. آنانی دارای عمری با برکت، رزقی با برکت، دوستانی با برکت و زندگی مبارکی هستند و برای دیگران نیز سبب برکت و خیر می باشند.
منبع:
بخش خانواده ایرانی تبیان